top of page

TASARIMDA KENDİMİZİ NASIL GELİŞTİRİRİZ? 4 YOL!



Grafik tasarım her zaman hayatımızda olacak bir alan. Dijitalleşen reklam dünyasında da devamlı olarak tercih edilecek ve diğer iş kollarına göre nispeten daha eğlenceli bir alan 😊 Tercih edilen bir alan olduğu için, herkes bir şekilde kendini öne çıkarabilmek için farklı tasarımlar, farklı yöntemler yapmanın peşinde. Bunu yapabilmek için de kendimizi geliştirmemiz gerekiyor.


Tasarım alanında kendimizi geliştirmek için yapabileceğimiz sınırsız yöntem var. Herkes kendine göre eksik olduklarını düşündükleri veya uzmanlaşmak istedikleri alanlara yönelik eğitimlerle kendini geliştirmenin yollarını arar. Bu blog yazısında hemen hemen her gün yapabileceğiniz bazı yöntemleri derledim.


1.ETRAFINA BAK!


Kulağa çok basit gelebilir fakat bir grafik tasarımcının sürekli yapması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum. Sabahları işe giderken otobüs duraklarına bakın, tramvayın üzerindeki giydirmelere, sosyal medyada (her ne kadar bıkmış olsanız da) karşınıza çıkan reklamlara, hatta içtiğiniz suyun ambalaj tasarımına bile bakın. Ne kadar çok tasarım görürseniz aklınızda çok daha fazla fikir belirir çünkü tasarım süreçlerinde aktif olarak düşünmek gerekir. Ne kadar çok üzerine düşünürseniz o kadar çok fikir de üretmiş olursunuz.

Gördüğünüz bir video hakkında fikir yürütün. Bu video bende nasıl bir etki yarattı? Neyi beğenmedim? Müzik hoşuma gitti mi? Ben olsam NASIL YAPARDIM?


2.UYGULAMA



Grafik tasarım alanında en çok sorulan sorulardan biri kendimi nasıl geliştiririm? Kendinizi geliştirmenin en iyi yollardan biri neredeyse her alanda olduğu gibi bol bol uygulama yapmak.

Örneğin ana sayfanıza çıkan bir Facebook reklamında izlediğiniz videoyu ben nasıl yapardım diye düşündükten sonra aklınıza gelen fikri uygulamaya çalışın. Beğendiğiniz bir afişi alın ve benzerini yapmaya çalışın. Bu sayede hem bilmediğiniz teknikler öğrenilebilir hem de o tasarımı yapan grafik tasarımcının bakış açısını anlayabilirsiniz.


3.EĞİTİM AL


Tasarım alanında eğitimin bir sonu yok. Her geçen gün yeni programlar, teknolojiler ve güncellemeler çıkıyor. Sürekli değişen trendler insanların estetik algısı… Bütün bunlara ayak uydurabilmek için hem yukarıda bahsettiğim gibi gözlem yapmalı ve bunun yanında kendinizi geliştirecek eğitimler almalısınız. Illustrator programında ustasınız ama Photoshop bilginiz zayıfsa Photoshop ile ilgili eğitim alın. Programlara hakimsiniz ama tipografi ile ilgili sorunlarınız varsa bu konu üzerinde kendinizi geliştirmeye çalışın.

Hangi konuda eksik olduğunuzu veya hangi alanda gelişmek istediğinizi belirleyip bu alanda eğitim almalı ve o eğitimlerle uygulama yapmalısınız.


4.DİNLEN


Bazen yaratıcı bir fikir bulmaya çalışırken beyniniz durmuş gibi hissedebilirsiniz. Bu gibi durumlarda işiniz veya programınız el verdiğince dinlenmeniz gerekiyor. Çalıştığınız ortamda kendinizi rahat ve mutlu hissetmezseniz yeni fikirler bulmakta zorlanabilirsiniz.

Kendinize vakit ayırıp kafanızdan işi atmalı ve biraz zihninizi dinlendirmenin faydasını göreceksiniz. Dinlendikten sonra bilgisayarın başına oturunca çok daha verimli çalışacaksınız 😉 Bunun yanında sizi geliştirecek tasarım dışında hobiler edinebilirsiniz hobileriniz sayesinde de dinlenerek kafanızı boşaltabilirsiniz.

Tasarımla ilgili daha fazla blog için takipte kalın 😉


251 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

FOCUS

bottom of page