top of page

Dijital Pazarlamada Buz Kırma Teknikleri




Buz Kırma Nedir?


Yüz yüze pazarlamada yaygın olarak kullanılan buz kırma tekniği alıcının satıcıyla güven temalı bir ilişki kurmasını hedefler.Alıcı satıcıya önyargıyı ile yaklaşır.Buz kırma ile bu önyargının yerinin güvene bırakması amaçlanır.


Şirketi temsil eden kişi ürün/hizmet hakkında bilgi vermek için buluştuğu potansiyel müşterisiyle (din,spor,siyaset hariç) sohbet etmesiyle başlar.Alıcının karşındaki satıcıyı duyguları olan bir insan olduğunu kabul etmesiyle son bulur.


Satıcıya duyulan önyargı doğal yollarla ortadan kalkmış, alıcıya sunulacak olan ürün/hizmet için olumlu bir ortam hazırlanmıştır.


Dijital Pazarlamada 3 Temel Buz Kırma Tekniği


Dijital Pazarlamada sürekli bir etkileşim olması gerektiği için insanlarla sadece ilk karşılaşmada değil dinamik ve devamlı bir buz kırma stratejsii gerçekleştirilmelidir.


1- İnsanların Markanızı Tanımasına İzin verin!


Firmanızı bir kişi olarak hayal etseydiniz nasıl bir insan olurdu?Neler yapar,nerelerde yemek yer?Kimlerle arkadaş olur?En sevdiği kitap,müzik,film ne olurdu? Tüm soruları çıkartıp cevaplarınızı oluşturun ve öncelikle siz markanızı tanıyın.Tüm bu çalışma ile müşterilerinizle etkileşimde bulunduğunuz sosyal medya içerikleriniz, iletişime geçtiğinizde kullandığınız diliniz, ürünlerinizi sunuşunuz tamamen şekillenecek.


2-Kitlenize Söz Hakkı Verin!


Müşterilerinizin markanızı tanımasını sağlarken sizde onları tanıyın.Konuşmalarınızda sizi yönlendirecek detaylar vereceklerdir.Ayrıca insanlar sosyal medyadan fikirlerini sunmaya bayılırlar.İnstagram storyleri ile ara ara ürününüz, kampanyanız hakkında fikirlerini alabileceğiniz içerikler oluşturun.Kampanya yapacaksınız 2 seçenek verin ve daha çok oy alan kampanyayı uygulayabilirsiniz ya da hali hazırda satışta olan ürününüze yeni renkler eklemek istiyorsunuz bunu takipçilerinize sorabilirsiniz.


3-Videolarınızda Duyulara Hitap edin!


Dijital platformlarda ilk kez karşılaşacağınız ya da hali hazırda takipçinin olan kişilere istediğinizi aktarabileceğiniz en kolay yollardan biri video çalışmasıdır.Ürününüzü anlatabilir, ihtiyaca çözüm sunuyorsa bunu gösterebilir,detaylarını gösterebilir, doku hissini karşılayan bir yumuşaklığı kalınlığı vs varsa bunu gösterebilirsiniz.Sadece ürünün gösterildiği videolar yerine duyulara hitap eden içerikler oluşturabilirsiniz.


-ozantarikcom


577 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

FOCUS

bottom of page