top of page

YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKTE HD BEDAVA REKLAM GÖRSELİ BULMAK.

Güncelleme tarihi: 4 Ara 2020




Herkese Merhaba, ben Ozan Tarık Çepni. Bu haftada sizlere reklam hazırlarken , reklam görselini nasıl hazırlamalıyız ? Reklam görselleri için nerelerden materyal bulabiliriz? Bunlardan bahsedelim.


Evet arkadaşlar , Biliyorsunuz ki reklam verirken en önemli etkenlerden bir tanesi de reklam görsellerimiz. Tabi bu reklam görsel olmak zorunda değil videoda olabilir ama öyle yada böyle sadece görsel hazırlayabilmek gerçekten önemli. Bu noktada da elimizde eğer dijital materyal haznemiz varsa , geniş ise çok daha kolay şekilde görsellerimizi hazırlayabilir veya çok daha kolay şekilde, efektif sonuçlar alabiliriz. Peki reklam görsellerimizi hazırlarken hangi sitelerden yararlanabiliriz görselimizi nasıl hazırlamalıyız. Reklam kurallarına uymalı mı? Kompozisyon önemli mi? Veya görselde kullanılan renklerin bir anlamı var mı? Evet arkadaşlar bu saydıklarımın hepsi reklam görsellerinde önemli. Çünkü eğer görsel reklamı veriyorsak insanların ilk gördüğü ve ilk dikkatini çekebileceğimiz yer görsel. Bu yüzden de bu noktada gerçekten çok dikkatli olmamız ve tüm teknikleri bilerek görsel hazırlamamız gerekiyor. Bu noktada photoshop bilginiz varsa kendiniz yoksa da photoshop bilgisi olan freelancerlarla çalışmanız gerekli ve eğer freelancer ile çalışacaksaksanız bile birazdan söyleyeceklerimi mutlaka ona da anlatın. Hatta şöyle yapalım bu hafta bu şekilde her zamanki gibi mantığını anlattıktan sonra , ilgili birkaç siteyi size gösterdikten sonrada bir sonraki hafta beraber bir reklam görseli hazırlayalım.


Evet arkadaşlar az önce sıraladığım noktalara tek tek bir değinelim. Birincisi reklam görselinin reklam kurallarına uyması;


Facebook'un söylediğine göre reklam görsellerinin içerisinde tüm görselin en fazla %20’si olacak şekilde yazı yerleştirme yapabilirsiniz. Bu şekilde görsel hazırlanmazsa reklamlarınız çok daha az gösterilecek ve hata yapmışsınız demektir. Zaten siz yanlış bir görsel hazırladığınızda Facebook size gerekli uyarıyı reklam vermeden önce gösterecektir.


Evet arkadaşlar ikinci olarak ne demiştik kompozisyon önemli mi ? Evet önemli çünkü bu noktada insan psikolojisi ön plana çıkıyor ve burada da bizim neyi nereye koyduğumuzu bilmemiz gerekiyor. Örneğin fark ettiyseniz dikkat çekecek şeyler hep sol tarafa konulur. Röportaj yapılan insanın ekranın sol tarafında olması gibi. Filmlerde bir sahnede üçler kuralına göre baskın karakteri hep sola koyarlar. Bunun gibi kompozisyon çalışmalarını sadece reklamlar konusunda değil, diğer alanlar içinde araştırarak size göre reklamdaki hedef kitlenize en doğru mesajı vermeye çalışın. Diyelim ki bir reklam hazırlıyorsunuz. Reklam görselimizde neyi baskın tutmak istiyorsak (bu yazı, ürünün kendisi veya bir emoji de olabilir) en doğru şekilde test ederek en iyisini bulmaya çalışmak gerekiyor.


Bunun dışında 3. olarak ne demiştik? Reklam görsellerimizde kullandığımız renkler. İşte bu noktada yine kompozisyonda olduğu gibi insan psikolojisiyle alakalı bir durum. Yani renklerin insanlar üzerinde bir etkisi var ve her rengin farklı bir etkisi var. Örneğin mavi tonları güven uyandırırken sarı tonları daha çok dikkat çeker.


Evet 4. ve son olarak araştırmalarımızı yaparken yardım alabileceğimiz , dijital kütüphanenizi geliştirebileceğiniz siteler. Bu siteleri aşağıda görebilirsiniz.


Pexels

Wallhaven

Pngtree

Freepik

Graphicex

Vecteezy

Vectorportal


Eğer bu bloğun size yararlı olduğunu düşünüyorsanız soru ve öneriler için yorumlara yazabilirsiniz. Görüşmek üzere.


127 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

FOCUS

bottom of page