top of page

POTANSİYEL MÜŞTERİ BULMA REKLAMALARINDA RETARGETİNG

Güncelleme tarihi: 24 Nis 2021


Herkese merhabalar, ben Ozan Tarık Çepni. Bugün Facebook potansiyel müşteri bulma reklamlarında nasıl retargeting yapabiliriz ? Bu konudan bahsedeceğim.


Potansiyel müşteri reklamlarında nasıl retargeting yani yeniden pazarlama yapabiliriz ve retargeting kitlesini nasıl oluştururuz? Her reklam türünde olduğu gibi form reklamlarında da reklamımızı gören herkes formu doldurmuyor, reklama tıklayıp formu doldurmadan ayrılabiliyor. İşte bu noktada da facebook bu kitleye tekrar ulaşabilmemiz için bize imkan sağlıyor. Yani biz formumuzla etkileşime geçen insanların hedef kitlesini oluşturup onlara tekrardan reklam açabiliyoruz. Ve emin olun ki formunuzu dolduran kişi sayısı doldurmayan kişi sayısına göre çok çok daha fazla. Bu sebeple bu kitleye retargeting yapmak , kesinlikle ama kesinlikle çok önemli. Daha önce de retargeting konusundan bahsettiğim gibi , insanların bir ürünü veya hizmeti ilk gördüklerinde satın alma oranı %3. Ama biz aynı kitleye reklamlarımızı tekrar tekrar gösterip onların hafızasında yer edinebilirsek , işte o'zaman çok daha etkili sonuçlar almaya başlayabiliriz demektir. Potansiyel müşteri reklamlarındaki retargeting’in diğer reklamlardakinden farklı olmasının sebebi , bu reklam türünde facebook’un bize bir seçenek daha sunuyor olması. Dediğim gibi bu noktada önemli olan sadece forma özel bir kitle oluşturabiliyor olmamız ve bu anlamda pazarlamamızda bize kesinlikle çok fayda sağlayacak bir özellik. Bu şekilde genel bir anlatımını yaptıktan sonra , isterseniz potansiyel müşteri formları için retargeting nasıl yapılıyor ve nasıl retargeting hedef kitlesi oluşturuluyor. Bunlara bir göz atalım.


Videoda (2:30-9:50 dakikalar arası teknik kısmı içerir.)


https://www.youtube.com/watch?v=QJdTvwaE2Tw


Evet arkadaşlar gördüğünüz gibi potansiyel müşteri form reklamlarında retargeting yapmak bu kadar kolay. Ama bunun varlığından haberdar değilseniz , bir an önce kullanmaya başlamanız sonuçlarınızı çok olumlu yönde etkileyecektir. Umarım faydalı bir içerik olmuştur. Görüşmek üzere.


- ozantarık

117 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

FOCUS

bottom of page