top of page

İNSTAGRAMDA NASIL ETKİLİ ŞEKİLDE REKLAM VERİLİR?

Güncelleme tarihi: 4 Ara 2020


Herkese merhabalar, ben Ozan Tarık Çepni. Bugün , İnstagram’da sponsorlu reklam nasıl verilir ? Bilmeniz gereken detaylardan bahsetmek istiyorum. Evet arkadaşlar , yorumlardan ve gelen sorulardan anladığım kadarıyla, İnstagram reklamları ve Facebook reklamları biraz birbirine karıştırılıyor.


İnstagram'a reklam vermenin teknik kısmına geçmeden önce isterseniz önce bir İnstagram'a reklam vermenin bize ne gibi yararları olabileceğinden ve Facebook reklamlarından farkını anlatayım. Şimdi bu konuya bir kaç farklı açıdan bakabiliriz. İlk olarak Facebook ve İnstagram bildiğiniz gibi birbirinden farklı sosyal platformlar ve hedef kitleniz duruma göre Facebook’ta veya İnstagram'da olabilir.


Yani satış yaptığınız kategoriye göre reklam vereceğiniz alanı değiştirebilirsiniz. Veya kitleniz her ikisinde de bulunabilir. Örneğin, Türkiye için konuşursak İnstagram'da ki kitlenin nispeten yaş ortalaması daha düşük olduğundan eğer gençlere hitap eden bir ürününüz varsa , reklam bütçenizin daha büyük kısmını İnstagram'a aktarmak daha mantıklı olabilir.


Tabi bunu öğrenmenin en iyi yolu , her zaman test yaparak , aynı reklamı bir test süresine tabi tutup , hem İnstagram'da hem Facebook’ta reklama çıkmanız çok daha mantıklı olacaktır. Yani rakamlara bakarak konuşmak her zaman için ilk tercih edeceğiniz yöntem olsun. İkinci olarak da bildiğiniz gibi İnstagram'da iki türlü reklam verebiliyoruz.


Birincisi Facebook business manager üzerinden , ikincisi de İnstagram uygulaması üzerinden. İnstagram uygulaması üzerinden reklam verebilmeniz için, hesabınızı işletme hesabına geçirmiş olmanız gerekiyor. İşletme hesabına geçiş yapmak için ayarlar sekmesinden işletme hesabına geçiş yap demeniz yeterli. Daha sonrasında herhangi bir gönderiye gelip , gönderiyi öne çıkar butonuna bastığınızda uygulama üzerinden reklam verebilirsiniz. Ama biz, İnstagram'a reklam verirken her zaman Facebook business manager üzerinden reklamları vereceğiz. Çünkü bu sayede hem daha detaylı bir hedefleme ve kullanım alanı sağlamış olacağız. Hem de tüm özellikleri kullanabilmiş olacağız. İnstagram'da bildiğiniz gibi 3 farklı çeşit reklam verebiliyoruz.


Bunlardan birincisi video reklamı, ikincisi görsel ve üçüncüsü carousel. Aynı zamanda 2 farklı alanda reklam verme şansımız oluyor. Bildiğiniz gibi bunlardan birincisi İnstagram akış ikincisi de İnstagram hikayeleri..


Ve son olarak İnstagram'da reklam verirken hangi reklam türlerini kullanabileceğimiz sorusu karşılıyor bizi. Bunu öğrenmek için reklam yöneticisinden her reklam türüne girerek tek tek deneyebilirsiniz tabi ama her zaman kullandığımız Facebook business help sayfamızda Facebook bizim için kolaylık sağlayan bir sayfa yapmış ve buradan her bir reklam türü için detayları görebiliyoruz.


Business manager sayfasından işletme ayarlarına giriyoruz. Hesaplar kısmının altında İnstagram hesapları sekmesine tıklayıp İnstagram hesabımızı eklememiz gerekiyor. (Reklam vereceğimiz hesap). Sonrasında sağ yukarıdan reklam hesabı ata dediğimizde karşımıza business manager hesabımızda olan reklam hesapları çıkacak.


Hangi reklam hesabına bu instagram hesabının erişimini vermek istiyorsak o reklam hesabını seçeceğiz. Artık hesabımız bağlı. Anlattığımız reklam türlerini aşağıdaki linkten seçebiliyoruz.



Bu linkte tasarım tavsiyeleri ve teknik detayları göreceksiniz. Normal Facebook'ta reklam veriyor gibi tüm ayrıntıları seçebiliyoruz. Özel hedef kitle, kaydedilen hedef kitle gibi. İnstagram'da reklam vermek için mutlaka ve mutlaka reklam alanlarını düzenlememiz gerekiyor. Platformlardan sadece İnstagram'ı seçip diğer alanları kapatıyoruz.


Daha detaylı öğrenmek istiyorsanız aşağıya linkini bıraktığım Youtube videomdan izleyebilirsiniz.


(03:28 dakikasından itibaren izleyebilirsiniz.)



Evet arkadaşlar, bu şekilde İnstagram reklamlarıyla alakalı tüm detayları ve bilmeniz gerekenleri söylemiş olduk. Dediğim gibi hangi alana reklam vereceğinizi bilmiyorsanız, hedef kitlenizin Facebook’ta mı yoksa instagram'da mı daha iyi sonuç vereceğini bilmiyorsanız, bunu tahmin ile değil de, aynı reklamı her iki alanda ayrı ayrı reklam vererek , yani test ederek sonuçlarını karşılaştırınız ve sonuçları ona göre değerlendirmeniz sizin için çok daha iyi olacaktır.


Bunun dışında sormak istediğiniz sorular varsa, yorumlar kısmına yazabilir ve hakkımda kısmında bulacağınız İnstagram ve ya mail hesabımdan bana ulaşabilirsiniz. Tekrar görüşmek üzere.


- ozantarık

198 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

FOCUS

bottom of page