top of page

FACEBOOK REKLAMLARI ÖZEL HEDEF KİTLELER NEDİR VE NASIL OLUŞTURULUR?

Güncelleme tarihi: 4 Ara 2020


Herkese merhabalar, ben Ozan Tarık Çepni. Bugün, Facebook ve İnstagram reklamlarında kullanabileceğiniz özel hedef kitleler hakkında bahsetmek istiyorum. İnternet sitesinden bu internet sitesine zıplayıp dururken kendinizi böyle tutsak hissettiğiniz oluyor mu? Oysaki sadece bir gömlek bakıp çıkacaktınız, tüm sitelerde her yerde o gömlek karşınızda. Hatta öyle ki almayacak olsanız bile alasınız geliyor.


Peki bunu nasıl yapıyorlar? Facebook’un dediğine göre, özel hedef kitleler; Facebook'ta işletmenizi zaten tanıyan insanları bulabilmenizi sağlayan bir reklam hedefleme seçeneğidir. Özel Hedef Kitleler oluşturmak için listeler, Facebook'ta etkileşim veya internet sitesi ya da uygulama trafiği gibi kaynakları kullanabilirsiniz.


Evet, buradaki en önemli konu Facebook’unda dediği gibi sizi zaten tanıyan insanları bulabilmeniz. Yani bir diğer adıyla retargeting yapabilmeniz. Retargeting yapabileceğiniz hedef kitleleri oluşturabileceğiniz bölüm. Peki bu özel hedef kitleleri sadece, retargeting yapmak için mi kullanacağız? Tabi ki de hayır.


Evet bir çok özel hedef kitleyi retargeting yapmak için kullanacak olsak da, aralarından bazı spesifik olanları da benzer hedef kitleler oluşturmak için kullanacağız. Kitlelerden benzer hedef kitleler oluşturmalıyız. Facebook'ta reklamlarında retargeting ve benzer hedef kitleler için kullanabileceğimiz, bir alan diyebiliriz. Ve bu alanı en etkili şekilde, doğru kitlelere doğru zamanda reklam göstermezsek, maalesef reklam sonuçlarımızı artırabilmek çokta mümkün olmayacak.


O zaman hazırsanız, hangi benzer hedef kitleleri oluşturmalıyız, hangi kitleler bizim için en önemlileri bunlara bir göz atalım. Özel hedef kitlelere nereden ulaşıyoruz ve çeşitleri ayrıntılı olarak tek tek özel hedef kitleleri, hangi özel hedef kitleleri oluşturmalıyız benzer hedef kitle mantığı, hangi özel hedef kitleleri benzer hedef kitle, hangi reklam türünü kullanabiliriz ve genel mantık nedir?


Bu soruların hepsinin cevaplarını Youtube videomda bulabilir ve linki aşağıda görebilirsiniz. Bu videoda gösterdiklerimizi detaylı şekilde inceleyerek sizlerde kendi işiniz için en doğru özel hedef kitleleri oluşturabilir ve bu kitlelere özel reklamlar hazırlayabilirsiniz. Böylelikle bir yazının daha sonuna geldik, beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Tekrar görüşmek üzere.


(Videoda 2:09-25:29 dakikalar arası teknik kısmı içerir.)

https://www.youtube.com/watch?v=30_okWr03iA


- ozantarık

86 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

FOCUS

bottom of page