top of page

FACEBOOK KATALOG REKLAMLARI NEDİR VE NASIL OLUŞTURULUR?

Güncelleme tarihi: 24 Nis 2021


Herkese merhabalar, ben Ozan Tarık Çepni. Bugün, Facebook katalog satışları reklam türünde , kataloglar nasıl oluşturulur ve bu reklam türü ile neler yapabiliriz? Bu konudan bahsedelim.


Evet arkadaşlar, bu haftaki konumuz katalog reklamları. Kataloglar reklamları, internet sitemizdeki ürünlerin , Facebook’a yüklenmesiyle , bunu Facebook algoritmasına öğretmemizle gerçekleşen bir reklam türü aslında. Kısaca şekillendirecek olursak, şöyle düşünebiliriz. İnternet sitemizde ürünlerimiz ve bunların kategorileri var , diğer bir yanda da Facebook business hesabımız var. Biz bu 2 kanal arasına bir kod ile köprü kurarak yani ürünlerimizi birbirleriyle ilişkilendirerek , bunları birbirine bağlıyoruz ve daha sonra Facebook reklamlarında bu ürünleri, müşterilerimizin karşısına çıkarabiliyoruz. Ve aynı zamanda , bu ürünleri müşterilerimizin karşısına çıkarken, algoritma Facebook pixel sayesinde reklamlarımızda hangi insanın hangi ürünü alma potansiyelini bildiği için, daha sonrasında , o insanın karşısına satın alınma potansiyeli en yüksek ürünü otomatik olarak çıkartabiliyor veya almamış ama sepete atmışsa da , sepete attığı ürünleri tekrar karşısına çıkarıyor. Bu sayede bizim satışlarımızı arttırmak için çok ama çok önemli bir görevi üstlenmiş oluyor. Diğer türlü , bizim bu dataları detaylı olarak inceleyip , bir çok hedef kitle oluşturup , tüm bu hedef kitlelere , teker teker reklam açmamız gerekebilirdi .Ama katalog reklamları sayesinde , hem çok yüksek oranda dönüşüm alabiliyoruz hem de tüm bu hengame işlerden kurtulmuş oluyoruz. İnanın bana , bu reklam türü asıl kara geçeceğiniz , asıl yüksek satışlarınızı yapacağınız reklam türü olacak. Çünkü burada az sonra bilgisayar ekranımdan da göstereceğim üzere , müşterilerimizi segmentlere ayırıp, onlara zaten hali hazırda tüm ürünlerimiz Facebook ile ilişkilendirildiği için, çok daha kolay satış yapabiliyor olacağız. Yani e-ticaret siteleri için, retargetingte veya yeni müşteri edinme de vazgeçilmez olması gereken reklam türlerinden bir tanesi. Hatta size katalog reklamlarını kullanarak , yaptığımız retargeting kampanyasından elde ettiğim bir sonucu göstermek istiyorum. 3500 TL reklam ücretiyle , 112 bin TL’lik satış yapıldı ve bu satışların büyük çoğunluğu trafik çok iyi olduğu için , tamamı katalog reklamlarından geldi. İşte bu sebeple eğer e-ticaret alanındaysanız bu reklam türünü çok ama çok iyi anlamak zorundasınız.


Birde Facebook ne diyor ona bakalım. Katalog reklamları; Facebook reklamlarınızda tanıtımını yapmak istediğiniz tüm ürünler hakkında bilgilerden oluşur. Dinamik reklamlar ve koleksiyon reklam formatı gibi çeşitli Facebook reklam türleri ve formatlarıyla birlikte bir katalog kullanabilirsiniz Üstüne basa basa söylemek gerekirse, e-ticarette özellikle retargeting alanında çok önemli. Bu yüzden bu alanda ne yaptığınızı bilerek ilerlemeniz gerekiyor.


Eğer site trafiğiniz iyiyse ve bu reklam türünü kullanıyorsanız , arkanıza yaslanıp satışlarınızı keyifle izleyebilirsiniz :)


Eğer blogların sizlere yararlı olduğunu düşünüyorsanız yorumlar kısmına yazabilirsiniz. Onun dışında sormak istediğiniz sorular varsa da, İnstagram adresimden veya mail adresimden yazabilirsiniz.


Hoşça kalın.


- ozantarık

386 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

FOCUS

bottom of page