top of page

FACEBOOK FORMLARI İÇİN CRM SİSTEMİ NASIL KURULUR?

Güncelleme tarihi: 4 Ara 2020


Herkese merhaba, ben Ozan . Bugün, Türkiye’de bu konuyla alakalı bir kaynak olmadığını fark ettiğim, Facebook potansiyel müşteri reklamlarından elde ettiğimiz müşteri bilgilerini bir CRM sistemiyle otomasyonunu nasıl sağlarız? Bu CRM sistemini nasıl kurarız? Bu konu hakkında bahsetmek istiyorum.


Evet arkadaşlar , daha önce Facebook potansiyel müşteri bulma reklamlarını anlatmıştık ve bu reklam türüyle nasıl hedef kitlemizden müşteri bilgilerini talep edebileceğimizi öğrenmiştik. Henüz okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim. Anlatacağım CRM sistemi tamamen Facebook potansiyel müşteri bulma reklamlarından elde ettiğimiz bilgilerin otomasyonunu sağlamak üzerine olacak. Peki CRM ne demek?


CRM İngilizce açılımı olarak ‘Customer Relationship Management’ veya Türkçe’de ‘Müşteri İlişkileri Yönetimi’ diyebiliriz. Peki bu CRM sistemine neden ihtiyaç var? Facebook potansiyel müşteri bulma reklamları için CRM sistemi kuracağız ve Facebook bu verdiğimiz reklamlardan elde ettiğimiz potansiyel müşteri bilgilerini datasında sadece 90 gün tutuyor ve biz her potansiyel müşteri bilgisi edindiğimizde reklamlardan tek tek tüm potansiyel müşteri bilgilerini indirmekle uğraşıyoruz.


Tabi durum böyle olunca bunu otomatikleştiren ve bilgileri bir yerde toplayan 3. parti uygulamalar sayesinde , her gün edindiğimiz potansiyel müşteri bilgilerini tek tek indirmek yerine, otomatik bir sisteme bağlanabiliyoruz. Bu blogun sonunda Facebook için , potansiyel müşteri bilgilerinizi nasıl bu otomatik sisteme dönüştürebileceğinizi öğrenmiş olacaksınız.


Ve inanın bana CRM sistemi kurmadan, müşteri bilgilerini her gün indirmek zorunda olmak ve takibini yapmak , sizi bu reklam türünden bıktırabilirken, CRM sistemini kurduğunuzda işlerin ne kadar kolaylaştığına inanamazsınız. Bu sebeple eğer potansiyel müşteri bulma reklamları ile Facebook reklamlarını kullanıyorsanız , kesinlikle ama kesinlikle bir CRM sistemi kullanmanızı tavsiye ederim.


Çünkü bu CRM sistemlerini kurduğumuzda , reklamlardan her form alışımızda, bize mail olarak bilgisi gelebilir ve tüm hepsini bir yerde toplayabiliriz. Ve biz bu videoda edindiğimiz bilgileri , gmail’e aktarıp , her müşteri bilgisinin bize mail olarak gelmesini sağlayan bir otomasyon sistemi kuracağız.


O zaman bu ön bilgilendirmeden sonra bilgisayar ekranına geçelim ve CRM sistemimizi kurmamız için gerekenlere ve nasıl kuracağımıza bir göz atalım. Aşağıda bıraktığım linke tıklayarak CRM sistemini nasıl kuruyoruz izleyebilirsiniz. İzledikten sonra tekrar buluşmak üzere. ( Videoda 2:45-15:18 dakikalar arası teknik kısmı içerir.)


Evet arkadaşlar, böylelikle CRM sistemimizi kurmuş olduk. Gördüğünüz gibi bu sistemi kurduğumuzda her şey otomatik olarak , bizim herhangi bir müdahale yapmamıza gerek kalmadan veriler tek bir yerde toplanabiliyor ve bize her seferinde bilgilendirme maili geliyor. Bu sistemi kullanmaya başladığınızda, bu alanda hayatınızın ne kadar kolaylaştığın inanamayacaksınız.


Tekrar görüşmek dileğiyle.


- ozantarık

221 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

FOCUS

bottom of page