top of page

Dijital Pazarlama NEDİR?

Güncelleme tarihi: 4 Ara 2020



Merhaba ben Ozan, öncelikle hoş geldiniz. Web sitemizin amacı dijital pazarlama, sosyal medya reklamları hakkında elimden geldiğince kafanızdaki soruları azaltmak. Genel olarak ilgilendiğim dijital pazarlama, sosyal medya reklamları konusunda Türkçe kaynak olarak doygun ve yeterli içerik bulamıyordum. Ben de sizlere yararlı olabilmek adına bu kanalı açmaya karar verdim. Bundan sonraki süreçte eğer takipte kalmak isterseniz, her hafta dijital pazarlama, sosyal medya alanlarında kaliteli, doygun bilgilerden bahsediyor olacağım.


Şimdi önce bir soralım, Nedir bu dijital pazarlama, e-ticaret, reklamlar ? Yurt dışında oldukça popüler olan konular ama ülkemizde daha yeni yeni popülerleşmeye başladı. Aslında dijital pazarlama dediğimiz şey çok geniş bir alan. Özetlersek dijital ortamlarda herhangi bir ürün veya hizmetin pazarlanması diyebiliriz. Nedir bu şeyler? Aslında ticareti yapılabilen her şeyi bu alana dahil edebiliriz. Dijital ortamda satabileceğiniz her şey.


Peki bu şeyleri nasıl dijital ortamda satabiliriz konusuna gelirsek , bu bizim yazılarımızda değineceğimiz konular olacak. Oldukça geniş bir alan. İstediğiniz her şeyle ölçeklenebilir. Tabi doğru şekilde kullanırsak. O zaman bu genel girişten sonra biraz daha detaya inelim. Sosyal medya şu an günümüzde hepimizin en çok vakit geçirdiği mecralar. Herkesin bu mecralarda çok fazla vakit geçirmesi bu alanları değerli yapıyor.


Mesela şu an kaç kişi İnstagram, Twitter, Facebook, tik tok gibi mecralarda geziniyor? Birde genelde kadınların daha çok kullandığı, Pinterest var tabi. Sonuçta öyle ya da böyle kullanmasak bile hepimizin bir hesabı var. Birde bu mecralarda gezerken karşımıza çıkan reklamlar var. İşte bu konuda bizim konumuz oluyor. Reklam dediğimizde , ne var ki abi onda, al işte ürünün fotoğrafını , yaz açıklamayı, reklam ver , gönder gitsin. Bu kadar kolay. Daha önce sosyal mecralarda hiç reklam vermediyseniz olayın dış pencereden görünüşü aynen bu kadar kolay evet. Ama işin içine girince maalesef olaylar biraz karışıyor. Ama merak etmeyin her mecrada nasıl reklam verilir? Nelere dikkat etmeliyiz? Püf noktalar neler? gibi her bir konuya değineceğiz. Adım adım her konuda ,ne kadar detaylı geniş bir alan olduğunu anlayacaksınız. En alt seviyeden ileri düzeye kadar tüm konulara değineceğiz .


Bana kalırsa dijital pazarlamayı merak ediyorsak önce olayın mutfağına inmek ve detaylara bakmak lazım. O yüzden teknik konuların yanında böyle olayın mutfağına da değineceğiz. İlk olarak Facebook'la başlayalım.



Eğer siz de sosyal medya reklamları, dijital pazarlama alanında uğraşıyor ve yeni bilgiler öğrenmek istiyorsanız yazılarımı okumaya devam edebilir, sormak istediğiniz sorular ve ya önerileriniz varsa yorumlara yazabilirsiniz.

76 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

FOCUS

bottom of page