top of page

ADIM ADIM FACEBOOK REKLAMLARININ DİBİ.

Güncelleme tarihi: 4 Ara 2020




Merhaba. Şimdi burada öncelikle bir reklam hesabımızın olması gerekiyor. Bu hesabı isterseniz ’business.facebook.com adresine giderek business reklam hesabı olarak açabilirsiniz. Ben business olarak kullanmanızı öneririm. Business manager’a önümüzdeki haftalarda değineceğiz. Veya ikinci seçenek kişisel reklam hesabı olarak açabilirsiniz.


Ben şimdi sıfırdan hiç bilmeyen biri için anlattığım için yeni bir Facebook hesabı oluşturdum. İlk olarak Ana sayfada sağdaki seçenekler sekmesinden reklam oluştur butonuna basalım. Daha sonra buradan reklam yöneticisine tıklayalım. Burası bizim Facebook reklam yöneticisi ana ekranımız oluyor. Bundan sonraki adımda verdiğimiz reklamların ödemelerini yapabilmemiz için bir kart tanımlamamız gerekiyor. Bunu da sağ taraftaki ayarlar kısmından ödeme ayarlarına tıklayıp bir kart ekliyoruz. Evet kartımızı ekledik. Artık hesabımız reklam verebilmek için hazır. Şimdi tekrar reklam yöneticisi ana ekranına dönelim. Şimdi burada nasıl reklam oluşturulur ona bakalım sonra kısaca panellere değinelim. Daha burada çok işimiz olacağı için detaya inmeden anlatacağım.


Zaten burada oluştura basarsak bizi reklam oluşturma ekranına atacak. Gördüğünüz gibi bir çok seçenek var. Bunların da ne anlamlara geldiğini anlatacağım. Ama buradaki asıl amaç reklam sonucunda biz ne istiyoruz onu belirlemek. Çünkü Facebook reklamlarında kilit nokta, siz Facebook'tan ne isterseniz algoritma reklamı o yönde şekillendiriyor. Sonuçları ona göre optimize etmeye çalışıyor. Biz rastgele bir tanesine tıklayalım. Şimdi burada gördüğünüz gibi 4 ana sekme var, reklam verme amacını zaten seçtik, hesabı oluşturduk. Reklam setindeyiz, reklam seti reklamımızda hedefleme yaptığımız bütçeyi ayarladığımız ekran, reklam verilecek alanları ayarladığımız ekran.


Reklam sekmesinde reklamımızın formatını (video, görsel vb. gibi) ve açıklamalarını ayarladığımız ekran. Tüm bu ayarları yaptıktan sonra onayla dediğimizde reklamımız onaya gönderilecek. Yeni hesaplarda reklamın onaylanması 24 saate kadar sürebiliyor. Ama reklam verdikçe bu süre 15 dakikaya kadar düşüyor. O yüzden reklam verdikten sonra reklamınız hemen onaylanmıyor. Beklemede yazıyorsa merak etmeyin onaylanacaktır. İşte reklam vermek bu kadar kolay aslında, ama tabi bu reklamı nasıl daha başarılı yapabiliriz, nasıl daha az bütçeye daha çok insana erişebiliriz bunlara bolca değineceğiz.


Evet nasıl reklam verilir buna değindik şimdi birazda diğer panellere ufaktan bir değinelim. Şimdi tekrar reklam yöneticisine gelelim. Burada değineceğimiz bir iki nokta daha var, sağ tarafta gördüğünüz zaman çizelgesi seçtiğiniz tarihler arasında reklamlarınızın sonuçlarını size gösteren panel. Filtreleme panelinde detaylı olarak filtreleme yapabildiğiniz sekme. Sütunlar sekmesinde reklam verdikten sonra reklam sonuçlarına farklı parametrelerden bakabildiğimiz alan. Son olarak sol üst tarafta paneller sekmesi var. Burada bilmemiz gereken sekmeler hedef kitle istatistikleri detaylı hedefleme yapabildiğimiz ekran, şu an bulunduğumuz ekran reklam yöneticisi, pixeller, analitik ve hedef kitleler sekmeleri olacak. genel olarak tüm panelleri bitirmiş, ufaktan nasıl reklam verilir ondan da bahsetmiş olduk.


Önümüzdeki hafta yazımda reklam türlerinden bahsedeceğim. Sormak istediğiniz sorular ve ya önerileriniz varsa yorumlara yazabilirsiniz.


Facebook’un şu anda Türkiye’de kullanımı çok yaygın olmasa da insanların birbirleriyle en güçlü iletişim kurabildiği sosyal medya. Şuan benim gibi genç yaş grubu Facebook’ta etkin değil ama dünyanın her yerinde böyle diyemeyiz. Hatta birçok ülkede hala çok aktif şekilde insanlar Facebook’u kullanıyor. Bu yüzden reklam verme konusunda en çok tercih edilen platformlarda her zaman üst sıralarda. Ayrıca reklam verirken detaylı hedefleme yapabildiğimiz, reklam verdiğimiz insanlara tekrar ulaşabildiğimiz ve aynı zamanda potansiyel müşterilerimizle iletişim kurabileceğimiz bir platform olduğu için çok değerli. Tabi bildiğiniz gibi İnstagram'ın da sahibi bizim Zuckerberg olduğu için İnstagram'da da reklam verme veya insanlara ulaşma konusunda Facebook reklam panelini kullanabiliyoruz.


Facebook reklam serisi bittikten sonra ikinci olarak İnstagram reklamlarına geçeceğiz. O yüzden önce Facebook reklamlarını iyi anlayalım ondan sonra taşlar yerine oturduktan sonra İnstagram reklamlarını da daha iyi anlayabiliriz.


90 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

FOCUS

bottom of page